(067) 620 08 79
(095) 580 77 07
(073) 580 77 07
Просмотреть карзину

Чи можна змішувати різні олії?

Моторні масла всередині одного виробника можна змішувати в будь-яких пропорціях, включаючи синтетичні, мінеральні, напівсинтетичні, гідрокекінгові, всякі. Можна навіть у бензиновий двигун долити дизельне моторне масло, якщо в його специфікації є бензинова класифікація (а вона як правило є).

Набагато складніше справа з моторними оліями різних виробників. З одного боку, Міжнародний стандарт ACEA (Асоціація європейських автовиробників) вимагає повної сумісності моторних масел між собою. З іншого боку, далеко не всі виробники олій, які вказують на своїх банках допуски ACEA, дійсно пройшли таку сертифікацію і сумісність олій може бути під питанням. Не можна забувати ще й про підробку. Тут, Ви самі розумієте, поведінка змішаної олії може бути непередбачуваною. Адже доливати, як правило, доводиться в дорозі і вибирати з того, що є у прилеглому автомагазині або ще гірше, вздовж дороги.

Враховуючи вищевикладене, можна надати такі рекомендації:

  • Краще не змішувати взагалі. Возіть із собою пару літрів на доливку.
  • Змішуйте масла одного виробника.
  • Змішуйте масла різних виробників, але одного концерну Exxon-Mobil, BP-Castrol, Fina-Elf-Total, Texaco-Chevron, Shell-Penzoil-Quaqer State і т.д. Вони мають загальні інститути присадок і, як правило, загальну базову олію.
  • Змішуйте масла різних виробників, але мінеральне з мінеральним, напівсинтетичне з напівсинтетичним, а синтетику з синтетикою. При цьому необхідно змішувати олії найближчі за специфікаціями.
  • Додавайте, що доведеться, але відразу їдьте в автосервіс.

Реєстрація

закрыть
Користувач із зазначеним логіном вже зареєстрований

Авторизація

закрыть
закрыть
Фото Товар Одиниця Наявність Ціна Кіл-ть Сума
Разом:

Ваш кошик порожній